perjantai 31. lokakuuta 2014

Lyyli saa aloittaa A-esteen harjoittelun

No niin, nyt saa sitten Janne aloittaa loppujenkin agilityesteiden harjoittelun hyvillä mielin <3

Lyyli kuvattiin tiistaina Kuopion Eläinlääkärikeskuksella, ell-Pekka Halosen toimesta.

Tulokset, jotka juuri ilmestyivät:

Lonkat B/B
Kyynärät 0/0
Polvet 0/0
Selkä puhdas (epävirallinen)
Sydän - ei sivuääniä

Jännnitti (taas), mutta nyt saa huokaista!

Hyvää Halloweenia kaikille!!!sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Kajaani 25.10.2014

Kun kello herätti aamuviideltä, peruutettiin kotipihasta vaille puoli seitsemän ja lähdettiin ajamaan aivan kamalaan keliin (vesisade, jäinen tie ja sohjoa), tuli kieltämättä muutaman kerran mieleen:" ONKO TÄSSÄ MITÄÄN JÄRKEÄ?"

Lämmittelyt, rataantutustumiset ja kisat.

Eka rata oli hyppyrata, tuomarina Saviojan Anne. Tuntui että tulee kiire. Jani sanoi radan jälkeen että ehtii kyllä. Se oli hyvä neuvo. Uskalsin valssata. Harvoin valssaan, sillä olen niiden kanssa epävarma, kun yleensä ne suuntautuu ihan vääriin kohtiin tai Into tulee "päälle". Laskin että tein radalla 6,5 valssia :) Valssattiin nollatulos Inton kanssa. Hih :) Hienosti alkoivat kisat.

Into_hr

Jani ei laskenut Iisaa radalle ilman että se istui. Tuomari ehti jo kerran pilliin viheltää, mutta ei onneksi hätäillyt. Heillekkin nolla!

Iisa_hr

Voiton vei Makkosen Soili ja kertakaikkisen upea Dave-sheltti, Iisa oli sijalla 2 ja mekin päästiin palkinnoille Inton kanssa :)

Toisella radalla sain Inton tulemaan kepeiltä pois (tähän riitti pienenpieni ajatus siitä että nyt mennään ja tehdään tuplanolla...) ja ei niinkään kauniin radan toinen virhe tuli kun rima tippui.

Into_agirata_10vp

Iisa PYSÄHTYI tai siis YRITTI pysähtyä puomin kontaktille. Meni muutaman sentin yli, pysähtyi maahan ja sai vitosen. (Käsittääkseni tästä voi saada myös hyl) Muutoin niin sitä vanhaa hyvää menoa.

Iisa_agirata_5vp

Viimeinen rata oli Väyrysen Minnan tuomaroima. Alku Inton kanssa oikein hyvä mutta LENTOkeinu :O! Se ei ikinä tee tommoisia keinuja, ennemminkin hiipii keinulla. Noh, kaikkea uutta oppii, noinkin voi käydä. Sitten rata meni plörinäksi enkä enää ohjannut. Into aistii jotenkin heti että nyt ei enää mennä täysillä eikä se viitsi edes mennä hyppyjä (näin ainakin kuvittelen, sillä se muuttuu erilaiseksi ja minun pitäisi nämä radat lopettaa ihan samointein!!!)

Into_huono_hyl

Iisan ja Janin viimeinen rata olis sitä osastoa "loistava hyl". Se oli upea rata, etenkin lähtö!!! Puomi oli super, keinu samoin. Keinulta ehti Iisa väärään päähän putkea, mutta yhtään ei ollut Jani pettynyt rataan. Hyvä mieli!

Iisa_loistava_hyl

Parit kisat vielä tämän vuoden puolella ja sitten hieman pidempi tauko.

Hyvää harmaata syyspäivää kaikille!

torstai 23. lokakuuta 2014

Helga pääsi treenaamaan rataa

Helga ei ole päässyt tekemään sellaista usean esteen rataa montaakaan kertaa...ja jos on päässyt, niin ne on jääneet onnistuvuudessaan muutaman esteen pätkiin ;-) Se lähtee niin helposti liikkeen mukaan ja/tai kääntyy kysymään murahtaen mitä pitikään tehdä jos ohjaus on myöhässä.

Noh, varattiin Janin kanssa su-iltapäiväksi kenttä ja Jani piirsi radan, jota lähti kokeilemaan Helgan kanssa. Kenttä oli vain puolikas, joten sitä "oikean" kisaradan tuntua ei siihen saanut, mutta 19 estettä kaikenkaikkiaan.

Tässä on kaksi erillistä suoritusta. Toisessa se aloittaa kepit ihan oikein, toisessa kysyy. Toki alkuun oli lyhyempien osa-alueiden harjoitusta, mutta kyllä toi mun mielestä alkaa jo ihan agilitylta näyttää :)

https://www.youtube.com/watch?v=n0FmsDe6jYg&list=UUbkdQku_h80kJS1WIPBd-IA

https://www.youtube.com/watch?v=fWOuivisxQA&index=4&list=UUbkdQku_h80kJS1WIPBd-IA

Minähän niitä olisin jo kisoihin ilmoittamassa, Janilla ei ole mikään kiire (ja se on tietysti tässä asiassa oikeassa...). Omat kisat on tossa marraskuun puolivälissä, mutta Jani on sen viikonlopun töissä Helsingissä ja minä en lähde Helgan kanssa pöllöilemään :) Pöllöilen Iisan ja Inton kanssa...

...jotka nekin pääsivät kokeilemaan samaa rataa. Seuraavassa videot.

INTO

IISA


Eilen meidän "aikuisten" treeneissä olitiin paikalla vain Elisa ja minä, joten otin Helgankin tekemään pientä kontaktiharjoitusta. Puomilla koko puomia (hihnassa). En pysy a) Helgan vauhdissa ja b) pysty sitä pysäyttämään, sillä on hirveä voima tossa kropassaan. Se pääsi aina livauttamaan pyllyn alas kontaktilta. Noh, otettiin sitten ihan alastuloa ja siinä se kyllä mun mielestä ymmärtää mitä sen pitää tehdä, mutta vauhdin kasvaessa sen kropanhallinta nähtävästi jää hieman vajavaiseksi ja sen pylly tipahtaa kontaktilta. Kotitreeniä laudalla. Se on nyt tehtävä, sillä sitä ei ole tehty :( Omaa laiskuutta siis.

Keinu menee ihan ok. Pari kertaa lähti targetille ilman lupaa, mutta enemmän onnistumisia kuin ei. Agilityradoille EI ole kiire eikä mahdollisuuksiakaan vielä aikoihin...se ei ole vielä ikinä tehnyt yhtään kontaktiestettä niin että tulisi jonkin toisen esteen kautta. Se ei osaa yhtään hillitä/hallita vauhtiaan ja se kasvaa liikaa, jotta kontaktiesteen suorittaminen olisi turvallista... Kiire ei ole, ei ole. Ehkä se kevääseen mennessä jo oppii :)

Huomenna kisamatka suuntautuu Kajaaniin. Voipi aika kylmä olla, mutta mennään pitämään hauskaa!

Muutama kuva, pitkästä aikaa... kolme ylintä Helga, Into, Iisa ja kaksi alinta Lyyli.

maanantai 13. lokakuuta 2014

Agilitypainotteinen viikonloppu eteläisessä Suomessa

Lähdin työreissulle torstaina ja Jani seurasi koirien kanssa perjantaina perässä. Yövyimme Flamingossa ja ihan huippua miten hienosti koirat osaavat hotelleissa asustella :)

La-aamuna ajelimme Riihimäelle. Edessä oli neljä rataa Itävallan ihmeen tuomaroimana. Nimi oli joku Hüppe tai sinnepäin ja tuomarin mieleen näyttivät olevat kiemurat ja takaakierrot. Ei ollut millään radalla sellaista, että koira olisi saanut "edetä" kivasti vaan jos sai sentään hypätä hypyn ilman takaakiertoa, niin heti hypyn jälkeen sen piti kääntyä jyrkästi. Ja joka radalla rimat tapissaan, 45cm.

Inton_ratoja
Iisan_yksi rata


Se, että meillä meni suhteellisen huonosti, ei ollut yllätys. Ja se ei ole syy miksi en ko. tuormarin radoista niin välittänyt, vaan se että en vaan tykännyt. Pitäähän noitakin osata tehdä, mutta mielelläni tuommoisia teen valmennuksissa, en kisoissa :) Ja hei, mun mielipide...jokaiselle on omansa!

Illalla mentiin syömään. Meillä oli hirmuisen kivaa seuraa. Kummityttö Selja sekä Sanna ja Esa lähtivät mukaan. Oli kiva ilta, kiitos teille!

Sunnuntaina pyörähdettiin vielä Hakuninmaan kautta ja saatiin pari kuvaa näpsäistyä meidän soopeliperheestä Esan kanssa.

Ja jos ei la radat olleet meidän mieleen, niin sunnuntain tuomarit, Henri Luomala ja Arto Laitinen pääsivät omalle tuomari-suosikkilistalle :) Ihanan juostavat ja mukavat radat. Kiitos!!!

Ekalta radalta Intolle NOLLA!!! Sijoitus ei todellakaan päätä huimannut, mutta mulle nolla on nolla ja huikea saavutus, vaikka olisimme viimeisiä! Jani ja Iisa 10.

Hyppyrata oli hirmuisen kiva ja tuntui että Into oli niin huippuvireessä. Riman pudotus vei meiltä tuplanollan, mutta ei mitään väliä! Me tehtiin töitä yhdessä <3! Jani alkoi olla itsensä agility-alhon jälkeen ja vei Iisan kauniisti (lähtöryhdistäytymisen jälkeen) maaliin virhepisteittä. Sijoitus oli neljäs.

Toinen agirata oli myös niin niin kiva. Pieni herpaannus päällejuoksussa ja hypyn ylitys väärään suuntaan aiheutti meille Inton kanssa hylkäyksen, mutta ei mitään väliä. Huikean hauskaa!

Jani taisteli lähdössä Iisan kanssa. Eikä antanut periksi. Iisan luovutti!!! Jonka seurauksena se kuunteli, se teki niinkuin Jani siltä vaati ja tekivät nollan! Tuplanollan! Puomi on ollut tosi ongelma kun Iisa on roiskinut sen mitenpäin tahansa ja ottanut hirveästi virheitä kontaktilta. Nyt ei. Se kuunteli!!! Olin niin ylpeä Janin päättäväisyydestä että oikeasti pidättelin itkua ja juoksin tosi typerän näköisenä kaksikon perään hallista ulos.

Inton_radat
Iisan_radat

Oikein kiva viikonloppu. Pitää tehdä moinen turnee uudemmankin kerran. Oli huisin kivaa nähdä tuttuja, vanhoja ja uusia! Kiitos Jennalla ja Sannalle ratojen kuvaamisista!

Vielä kun Iisa kävi äsken fyssarilla eikä sillä ollut mitään kummoista, on niin ihan fiilistellä loppuviikkoa kohti :) Ehkä tällä viikolla päästään jo omiin treeneihinkin :) Nyt lähden kuitenkin tallille moikkaamaan Myssyä.
 

sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Helga on MEDI

Kyllä mä sen tiesin, olen sen mitannut noin 5000 kertaa...mutta silti jännitti. Entäs jos se seisoo "varpaillaan" ja mitataan vahingossa korkeammaksi?!? Jani on meinannut taas saada hermoromahduksen mun kanssa ja kaveritkin facessa epäilivät että olen stressanut asiasta :)...

No mutta nyt ei tarvitse asiaa enää miettiä. Helgalla on kisakirja, jossa se on merkattu mediksi. Se on hyvänkokoinen, sillä se on "agilitymittauksessa" noin 42 cm. Kisoihin sillä ei ole mikään kiire, opettelee nyt ihan vaan esteitä ja etenemistä vähitellen.

Tänään päästään testaamaan meidän hallin uutta mattoa, kun eilen ei ehditty kisareissun takia. Oltiin sitä asentamassa pari päivää ja voi että...suosittelen että kannattaa tulla kauempaakin sitä testaamaan!

Juu, ja oltiin kisoissa. Meni normityyliin. Kaksi starttia per koira ja tuloksena 4 hyllyä. Ihan hirmuisen kivoja ratoja oli Mikkilän Sari jälleen tehnyt. Sai todellakin juosta. Ja ne olisi olleet ihan "tehtävissä". Tarkkuutta ja vauhtia omiin jalkoihin, ei siinä sen kummempaa.

Into_eka_rata

Iisa_eka_rata

Ja Inton lähtö toiselle radalle. Nyt mä olin pahalla päällä koko radan. Meille molemmille. Intolle siitä että varasti (sukelsi ekan hypyn ali) ja itselleni siitä kun en tiennyt taaskaan miten olisi pitänyt reagoida tilanteeseen. Noh, jos tolla rentoudella millä radan tein loppuun, osaisin joskus tehdä KOKO radan, niin mehän saatettaisiin joskus jopa tehdä puhtaita ratoja!!!

Into

Janilla kipeytyi taas akilles, joten luovutti Iisan mulle toiselle radalle. Lähtö onnistui niin niin hyvin, että vaikka sekoilin radalla ja ihan oli minun vika että hyl tuli, olin superonnellinen radan jälkeen ja kiittelin Iisaa maassa istuen!

Iisa

Hyvää viikkoa kaikille!