keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Valmennusta ranskalaisopein :-)

Ilmoitin meidät jossain mielenhäiriössä Acen valmennukseen, jota tulivat vetämään ranskalaiset huippuosaajat; shelttiohjaaja Johann Canal ja bc-ohjaaja Gregory Bielle-Bidalot . Jani ei lähtökohtaisesti ollut kovin innostunut koko koulutuksesta, mutta eihän se kotiakkaan jäänyt :-)

La alkoi Gregin treenillä. Se sisälsi monta meille vaikeaa asiaa jotka vielä tuli tehdä meille suorastaan epätoivoisen vaikein kuvioin. Eikä se onnistunut...eihei. Kummaltakaan :(. "Ranskalainen pakkovalssi" jäi yhtä etäiseksi kuin se alunalkajeen tuntuikin. Tämän jälkeen suoranaisesti paska fiilis. Vaihdettiin sitten valmentajaa. Johannin rata tuntui heti siltä, että sen jopa jollain tavoin pystyisi suorittamaan. Melko alkuun minua neuvottiin tekemään joku outo ohjauskuvio (ei mitään käsitystä mikä sen nimi on tahi miten sen tein...) mutta SE TOIMI PAREMMIN KUIN LOISTAVASTI! En edes lähde sitä selittämään, koska en osaa...eikä sitä ole videolla. Sori.

Lauantain valmennus vei aikaa reilut 4,5h ja kyllä viimeistään yöllä jalat muistuttivat, että töitä oli tullut tehtyä :-) Mutta hyvällä tavalla!

Su aloitettiin samoin Gregin treenillä. Käytiin katsomassa mitä rata pitäisi sisällään ja oltiin valmiita lähtemään kotiin :( Kepeiltä koira putkeen joka oli suorana puomin alla...ja putken jälkeen hyppy takaakiertona. Eli koiran lähetys avokulmasta (meidän painajainen) kepeille. Keppisuoritus koiralla täysin itsenäinen keppien loppuun jolloin itse olet jo puomin "paremmalla" puolella kutsumassa koiraa putkeen... jne jne. Oikeasti, meitä suoranaisesti v#¤#"#i, kun näimme tämän.
MUTTA... toi toimi... Keppien avokulmiin saatiin hieman toisentyylinen ohje opetteluun, jota nyt voisin jatkossa kokeilla. Tuolla se ainakin toimi. Into veti kepit ihan itsenäisesti ja suoritti tehtävän oikein :-) Samoin Iisa. Ihan mieletöntä...
Koko tolla radalla saatiin aikaiseksi ihan mieletön onnistumisen fiilis. Uskomatonta miten se palkitsee varsinkin sen jälkeen kun olet valmiiksi siinä mielentilassa että mitään ei pystytä tekemään. Hyvä treeni. Oikein hyvä!

Ja vaihdettiin Johannin puolelle. Sunnuntain rata tuntui sille, ettei sitä pysty sisäistämään millään. Kinkkisiä kuvioita, joiden suorittamistapa tehtiin taas meille aivan uusin keinoin. Tahkottiin mutta saatiin onnistumisia. En mä ehkä lähtisi ihan ensi viikonloppuna moisia kuvioita kisaradoille kokeilemaan, mutta ihan hyviä juttuja... Ja näkee että kyllä Into tekee, kunhan vaan siihen luotan. Jotain vippauksia ja sylkkäreitäkin tuli tehtyä, vahingossa, mutta onnistuneesti :)!
Jani ja Iisa tekivät myös hienoa rataa. Janin pitää muistaa vaan ohjata loppuun asti ja Greg kehoitti Jania ohjaamaan Iisaa äänettömästi. Se toimikin. On se kumma, miten totakaan asiaa se ei voi kokeilla minun kehoituksesta, vaan tarvitaan mies ranskanmaalta tämä kertomaan ja kokeilemaan...
Nyt Janin vielä pitää sisäistää se, missä kohtaa Iisa tarvitsee suullisen käskytyksen äänettömän ohjauksen tueksi. Esim keppien aloitus on helpompaa, mikäli kuulee käskyn "kepit".

Seuraavissa pätkissä Inton viimeisen radan pätkiä. Keskityttiin nyt siis treenaamiseen eikä kummoisia ehditty kuvata. Parasta tässä on nähdä, että vaikka pitkät päivät ja pätkät on takana, niin koirat menevät ihan täpöllä siitä huolimatta :-) Iisan pätkät lisään myöhemmin.

http://www.youtube.com/watch?v=Mtn4Cu-tHk0&list=UUbkdQku_h80kJS1WIPBd-IA&index=4

http://www.youtube.com/watch?v=lLQbV7zErtg&list=UUbkdQku_h80kJS1WIPBd-IA&index=2

http://www.youtube.com/watch?v=-JoiJ_Ryxlk&list=UUbkdQku_h80kJS1WIPBd-IA&index=1

kaipa siihen valmennukseen pitää se yksi "kaikkensa antaneena" kaatuminen kuulua...

http://www.youtube.com/watch?v=2rBgKEvYctI&list=UUbkdQku_h80kJS1WIPBd-IA&index=3

Sunnuntainakin meni vajaa 5 tuntia hallilla ja kyllä tuntui jo illalla, että on tullut juostua:-)

Kaikeinkaikkiaan oikein kiva ja opettavainen valmennus. Sen verran omaa koiraani jo tuntevana, en ihan kaikkia asioita allekirjoita, mutta kyllä sieltä niitä hyviä oppejakin saatiin poimittua:) Kiitos kaikille asianosaisille.

Tällä hetkellä olen (taas) Flamingossa Vantaalla ja kateellisena katselin Janin lähettämiä kuvia koirista meidän uudella sohvalla. Että en jaksa edes odottaa että pääsen perjantain koeistumaan uuden ison sohvan...




Vaikka ei siinä välttämättä ehdi viikonloppuna aikaansa viettämään, sillä meillähän on KOTIKISAT:-) Ihan huippua!!! Niistä lisää varmaan ensi viikolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti