maanantai 31. joulukuuta 2012

2012

Tämä on sellainen äkkikatsaus pian päättyvään vuoteen. Millään lailla en tätä ehtiyt etukäteen miettiä, ehkä ihan muutamaa "highlightia" äkkiseltään... parhaiten asiat taitaa jäsentyä "kalenteroimalla", joten katsastetaan kuukausittain... (ulkomuistista, joten jotain saattaa jäädä myös pois...)

Tammikuu:
Luin jossain kohtaa meidän vanhaa blogia  Tammikuussa oltiin treenattu agia. Ekana oli toinen tauolla, sitten toinen... silloin taisin vielä treenata molempien koirien kanssa, ennenkuin Jani multa Iisan vei. Mutta hei, tää on ihan ok...!
Into kävi mun guru-tuomarin arvioitavana Lahden ryhmänäyttelyssä. Päivi Eerola tykkäsi Intosta erin ja sa:n verran (merkkaa mulle oikeasti enenmmän kuin mikään muu näyttelyarvostelu!!!) ja Inton tyttökaveri Enna sai erin... eli noi meidän "madeforlove" saivat mielestäni "siunauksen" myös ulkonäöllisesti suhteelleen :-) (vaikka ei sillä mitään merkitystä olis ollutkaan, :DDD)

Helmikuu:
Jotain treenejä tähänkin mahtui. Eka nollatulos Inton kanssa hyppyradalta??? (tarkistan.... tää on niin mutu-tuntumalta...), kennel-yskän oireita.

Maaliskuu:
Selja Koivuranta syntyy 15.3. Minun ensimmäinen kummityttöni. Rakas <3!
17.3.2012 Esa K. soittaa ja toivottaa hyvää syntymäpäivää Intolle :-) Muistan tämän, olimme lähdössä ajamaan pois Rukan lomalta. Jäi niin hyvä mieli, miten voikaan olla onni saada sille ainolle koiran kasvatille hieno ja upea perhe. (Tässä kohtaa minulla ei ollu aavistustakaan, että minulla tulee olemaan kunnia olla heidän lapsensa kummi!!!)

Huhtikuu:
Ehkä kisattiin...en muista... ei mitään semmoista joka olisi jäänyt mieleen...

Toukokuu:
Minusta tuli kummi <3! Jännää, miten paljon se merkitsi. Se kun minua pyydettiin, niin kyllä itku tästä kunniasta pääsi... Olen etuoikeutettu. Kiitos!
Kävimme Sannan ja Esan häissä / yhdistettynä Seljan ristiäisiin Torniossa toukokuun lopulla. Hieno reissu. Jani voitti Iisan kanssa ensimmäisen kolmosluokan kisan. Sert-h.
Minä juttelin ekaa kertaa uuden pomoni kanssa puhelimessa. Elli on huipputyyppi, uusi työnantajani Royal Canin.
Hyvä fiilis!

Kesäkuu:
Selja&Sanna&Esa&Krum Kuopioon.
Agirotu Kuopiossa. Inton kanssa toinen luva ykkösistä, jolla mentiin avo-sm-finaaliin. Ison yleisön edessä huippurata hylkyineen kaikkineen. Hauskaa!!!
Iisakki-joukkueelle kokemusta.
Juhannus taisi mennä jo sitä ennen.
Iisa kävi suorittamassa paimennuksen esiradan (fci alainen paimennuskoe, joka pitää suorittaa, jotta pääsee varsinaisia kisaratoja suorittamaan) kaikkien odotusarvojen vastaisesti kesäkuun puolivälissä. Michel Pillard oli hylännyt niin taitavia koirakoita aikasemmin, että en yhä vieläkään pysty tätä suoristusta uskomaan. Iisa on hieno, hieno, upea, rakas, taitava, uskomaton, huh.......... minun kaveri!

Heinäkuu:
En muista miten nämä ajoittuu...
Iisa: No kesäkuusta paim-e, hrd1... en ehtinyt näiden uusien työkuvioiden takia hirveästi treenata paimennusta(kaan), mutta sieltä ne tulivat <3! Joku päivä mie ton mun kaverin paimentaitoja jätän väheksymättä... lupaan!!!
Iisa ja Jani voittivavt Varkaudessa ensimmäisen agiratansa. Agi-sert.

Elokuu:
Paim-1... Iisa on yksi ensimmäisestä SEITSEMÄSTÄ koirasta, jotka ovat radan suorittaneet <3. Ensimmäinen ja ainut shetlanninlammaskoira. Toki on niin hienoa, että olemme siellä juuri Iisan kanssa, mutta vielä enemmän minua ilahduttaa, että olemme siellä edustamassa rotuamme. Shetlanninlammaskoira on TODELLA UPEA, HIENO JA MONIKÄYTTÖINEN ROTU. Meillä on monta hienoa lammaskoiraa, jotka tulevat suorittamaan näitä ratoja. Se on vaan niin WAU!!!

Syyskuu:
Intolle kolme nollavoittoa kakkosluokasta ja siirto 3. luokkaan... Yksi radoista lähes "flow". Etenemät kaikilla yli 4,7 m/s... joku päivä joku mut saa vielä uskomaan että Into on nopea :.-)))!!!

Lokakuu:
Kisoja, ei mainintoja

Marraskuu:
Kisoja, ei mainintoja

Joulukuu:
Kisoja, ei mainintoja

Summa Summarum:
Siellä on onnistumisa. Siellä on tasaista puurtamista. Kaiken kaikkiaan lähtökohtana on se, että meillä koirat on ne jotka merkitsevät. Ne ovat rakkaita. Ne merkitsevät eniten. Ne ovat korvaamattomia. Túlokset ovat täysin yhdentekeviä (vaikkakin ne ihan rehellisesti ovat melkoisen upeita...:D).
Viime vuosi OLI tulosten valossa aivan upea, siellä oli Iisalle useampaa paimennustitteliä ja sekä agi että hyppysertien valossa agivalioiden urat urkeni. Intolle saatiin ensimmäiset kolmosluokan kisat agilityssa alle...ja kyllä me siellä vielä onnistutaan..
Inton tyttökaveri aloitti juoksut ja SUURET TOIVEET ON SINNE SUUNTAAN ASETETTU!!! Jos kaikki sujuu niinkuin toiveissa, meillä olisi ensi kesänä täällä tämän upean suvun pentu kasvamassa...mihin...siitä ei voi tietää... :-)

ENSI VUOSI, TOIVEITA:
Sen pienen rakkaan, toivottavan pennun lisäksi... Into (my gigolo), oli toiveissa parin pentueen isukiksi (mä en voi tätä uskoa...mun vauva, mutta jos sieltä sitä samaa tulisi mitä se itse on, niin voisin jokaisesta pennusta maksaa monta tuhatta euroa...)
Lisäksi toivotaan Inton kanssa menestymistä kisoissa...sekä agi-että  jo ehkä paimennussellaisissa.
Iisan ja Janin haluaisin nähdä sm-kisoissa. Ja pärjäävän siellä. Heillä on siihen mahdollisuus. Se vaan on fakta.
Itse toivoisin saavani Iisan kanssa toisen HRD2 legin suoritettua. Se olisi jo jotain sellaista etten olisi ikinä kuuna päivänä oletusarvoltakaan voinu olevan mahdollista...


Ihan oikeasti:
toteutui, onnistui tai mitä tahansa ensi vuonna. Ihan sama!
Olen pahoillani, kun en voi näitä sen vakavammin ottaa...
Pidetään hauskaa, nautitaan tekemisestä. Nähdään kaikessa niitä hyviä puolia, ei jäädä murehtimaan huonoja.
Jos luet tätä meidän blogia, olisi kiva jos jättäisit pienen muiston itsestäsi :-)

HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2013!

lauantai 29. joulukuuta 2012

Ratatreeniä

Olipas oikein kiva käydä lauantaiaamu aloittamassa hallilla kunnon ratatreeneillä.

Meillä oli Jani&koirien kanssa varattu kenttä 9-9.30, ja siellä oli rakennettu rata valmiiksi. Rata oli edellisistä Kärnän Julian valmennuksista ja siinä oli (kaiketi) vaikutteita jostain Jari Tienhaaran kisaradalta ?!?

Oikein mukava, ei ihan helppo :). Koko radan pituus olisi ollut 38 estettä, me tyydyttiin tekemään ensimmäiset 22.

Ja nämä menivät ihan ok. Siellä on meille hyvin vaikeita kohtia jotka onnistuivat niiiiiiiin hyvin...mutta sitten siellä on myös hyvin YLLÄTTÄVIÄ VIRHEITÄ (joita en edes huomannut, epäilys kyllä oli), kuten Inton kepit. Se jätti ne kesken 2 ja 3 radalla. Ekalla sentään suoritti loppuun. En selvästi voi luottaa siihen vielä niin että lähden rynnimään ihan hullun lailla. Mutta kontaktit, JESSSS!

Janin ja Iisan menoa on mieltälämmittävää katsoa <3. Se vie Iisaa hienosti. Jani saa noista pitkistä jaloistaan hyvin irti vauhtia ja se helpottaa Iisan viemisessä, sillä sehän ei irtoa esim. putkiin samalla tavalla kuin Into. Iisa ryökäle ei odottanut nyt kontakteilla (kostaa heti jos sen laskee kerran ryöstämään...), mutta kokonaisuudessaan oikein oikein hienoa. Ja kiinnitin huomiota miten Jani osaa merkkauttaa Iisalle hypyt. Esim. toi muurin kohta on HIENO!

Piti vaan tämmöinen päivittää, jäi niin hyvä mieli :-)

Palataan!

Ja tässä radat:
Iisa_ja_Jani

Into_ja_Jaana

ps. Inton tyttökaveri aloitti juoksut... Peukutukset ovat tervetulleita !!!

torstai 27. joulukuuta 2012

Hiljaiseloon pieni päivitys

Juu, ihan liian pitkä tauko taas tänne kirjoituksissa...
Kun vaan tuntuu että ketä kiinnostaa JOS ei mitään koe-tai muuta tuloksia ole luettavissa (olkoonkin hylkyjä tai mitä tahansa...). Eihän tässä ole kyllä nytkään niitä tarjolla, mutta edes jotain:-)

Eli muutamia kertoja olemme agilitya treenanneet. Omien treenien lisäksi käytiin Elisan (Hietalo, rakas ystävämme) kanssa hallilla ja Elisa kokeili Inton ohjausta. Niistä siis videotallennetta:-)

Into_ja_Elisa1

Into_ja_Elisa2


Tänään käytiin Janin&koiruleiden kanssa hallilla. Pari harjuuttelupätkää ohessa. Joulu oli ja meni. Emme siihen satsanneet kuin vaan ruuan muodossa, mutta sehän oli jo taas kerran ihan tarpeeksi, joten ähkyä sulateltiin treenaamalla. I&I eivät välttämättä olisi halunneetkaan muuta lahjaa. Tämä on se mistä ne tykkää, mitä ne rakastaa. Ja onneksi voimme näitä treenejä niille tarjota näin loma-aikaan :-)!

Into

Iisa


Otin hallilla tänään pikkutreenin näyttelyhihnan kanssa... Intolla oli agitreenit alla, joten häntä on niiiiiiiiin nätisti. Heliävirran Sirkku kysyikin että kuka videolla on?!? Into:-)... Ja kun Sirkun kanssa  tänään juttelin, niin mietin että MIKSI Into näyttelyyn Kajaaniin ilmoitin. Se ei tarvitse enää mitään tuloksia, sillä on siihen (AVA) tarvittava tulos, jos joskus agilitysta tarvittavat tulokset saadaan... Mutta kai tämä on tätä; minun silmään Into on maailmankaikkeuden rakastettavin koira (ja joo, todellakin voi olla eri mieltä, sillä minulla ei ole pelkästään vaalenapunaiset mutta myös sydämenmuotoiset lasit silmillä...) ja sitten vien sen vaan näyttelyyn näytille...(jos vien)... Sirkku piruvie sitten sanoi, että vie ihmeessä, mikset veisi kun olet maksanut? Hyvä kysymys. Se että jätän viemättä on laiskuutta ja etukäteispelkoa siitä että tuomari vihaa mun maailman rakkainta kaveria... Ehkä siis menemme tulta päin:-).

Näyttelyhihnassa

Hih:-)

Pitää vielä vuodenvaihteessa laittaa vuosi "pakettiin". Ja pian vuodenvaihteen jälkeen saadaan taas mieluisia vieraita kylään <3! Tervetuloa Selja&Sanna&Esa&Krum&co.

Hyvää loppuvuotta kaikille!!!

maanantai 10. joulukuuta 2012

Pari kuvaa

Laitoin kuvan tänään facebookiin. Sarpasen Sinikka kysyi, josko voisin laittaa pari kuvaa heidän ell-asemansa, Kuopion Eläinlääkärikeskuksen (kek.fi) seinälle... Olemme sieltä saaneet aina loistavaa palvelua ja tottakai lupauduin. Noh, sitten aloinkin iltapuhteiksi käymään läpi tuhansia (kymmeniätuhansia) kuvia ulkoiselta muistilta.

Olen vasta alussa, mutta löysin tämän... Ennen en ole tajunnut miten toi veden pinta välkehtii:)


Hyvää alkavaa viikkoa, enää vähän aikaa jouluun :D!

Laitetaan sitten myös vähän lumisempi kuva:) koiratanssia :D

keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Yritetäänpä uudestaan kirjoittaa; kisakokemusta hankkimassa

Sain sotkettua täällä blogissa oikein kunnolla, mutta huh; sain palautettua tämän "takaisin"... en todellakaan ole mitenkään taitava tämän koneen kanssa:-)

Eli aloitetaanpa alusta viime viikonlopun kisakuvaus...

Mulla oli pitkästä aikaa vapaa viikonloppu töiden suhteen, joten sen sai sitten "pyhittää" harrastuksille:-) Lauantaina kisat Jyväskylässä ja sunnuntaina Kurkimäessä Acelle.

Lähdettiin la puoliltapäivin ajelemaan kohti Jyväskylää, pysähdyttiin matkalla Jari-Pekan huoltoasemalle syömään salaatit ja jatkettiin kisamatkaa. Hyvät lämpät pakkasessa ja eikun halliin. Siellä oli koko ajan pakkasen puolella (miinus 3-5 astetta) ja oli hieman haastavaa pitää itsensä ja varpaansa lämpimänä.

Eka rata oli tosi kiva. Tiesi jo tutustuessaan, että pitää juosta ja sitähän sitten sai tehdä:). Nyt pysyi meikäläisen pää kasassa ja ajatukset pysyivät itse asiassa. Inton kanssa tuli yksi pitkä lenkitys muurin jälkeen, ja se ehkä sitten keräsi niin paljon vauhtia juostessaan minun perään, että rysäytti hypyn riman alas... Toinenkin rima tippui tiukassa käännöksessä, joten tuloksena 10vp. Mutta mentiin lujaa, hävittiin ajassa pelkästään Sarkkisen Päiville ja Taaville, vaikka tuloslistalla oltiinkin hyvin alhaalla virheiden takia. Jani meni pilaamaan Iisan keppialoituksen, josta tuloksena 5vp. Muuten oikein hyvä rata ja mieli...en tätä nähnyt, koska meidän välissä oli vain yksi kisaaja...:(

Toisen radan jäin kuitenkin katsomaan Into sylissä ja otin sen videolle. Riisiön Petra kommentoi, että tosta videosta ei saa muuta kuin pään kipeäksi (se HIEMAN heiluu), mutta jos joku uskaltaa riskin ottaa, niin linkitän sen tänne:)

Jani_ja_Iisa_nollarata

Meillä Inton kanssa homma levisi, kun olin vaan myöhässä koko ajan:( Tuloksena hyl. Jani ja Iisa toimivat niin hienosti yhteistyössä <3! Tulos : NOLLA ja sijoitus 2, heti Päivin ja Taavin jälkeen!

Saatiin ajella hyvillä mielin kotiin!

Sunnuntaina iltapäivällä Acelle, 4 starttia.

Tästä en sen enempää. Homman ja sen mikä ei toiminut näkee vidoilta. (Kiitos Elisalle kuvauksesta 3 ekan radan suhteen ja Sorsan Jarille viimeisistä)

Inton radat:
1_agirata
1_hyppyrata
2_agirata
2_hyppyrata

Iisan radat:
1_agirata
2_agirata
2_hyppyrata

(Iisa ja Janikin siis osallistuivat neljälle radalle, mutta ekasta hyppyradasta oli niin lyhyt video, kun Iisa lähtee Janin sylissä radalta varastettuaan lähdössä, etten viitsi sitä tänne laittaa:DDD Mutta pysyypähän sitten noissa kahdessa viimeisessä nätisti paikoillaan!)

Olin niin maani myynyt noiden ratojen jälkeen. Pahalla päällä ja lopettamassa lajia... ja vähintääkin antamassa Inton ohjauksen Elisalle...tai kuka sen vaan haluaisi agilityohjattavakseen. Hirveässä itsesäälissä kieriskelin sunnuntai-illan ja vuodatin facebookiin huonouttani:(...

Maanantaiaamuna kaikki alkoi sitten hieman tuntumaan paremmalta. Tajusin ekanakin sellaisen pienen asia, että asiat eivät valittamalla muutu. (HEUREKA!) Mun pitää alkaa tehdä asioille jotain, jos haluan homman toimivan! Mulla on hieno koira, enhän mie sitä kenellekkään anna. Into rakastaa agilitya (se varmaan teksisi sitä muidenkin kanssa), mutta minähän sen olen kouluttanut ja sen kanssa harrastan... tiedä vaikka sekin tekee sitä osittain siksi että sillä on hauskaa myös MINUN kanssa!

Päätin, että lopetan itseni haukkumisen ja huonona pitämisen! Olen nyt niin saanut itseni uskomaan siihen, että olen huono ja hidas ohjaaja, ja siksi emme saa hyviä onnistumisa alle... Ton huonouden taakse on niin helppo piiloutua ja syyttää siitä kaikkea. Eihän tolla petä kuin itseään.

Pienistä asioista tää lähtee... mutta ne pienet asiat voivat olla hyvin ratkaisevia! Tästä lähtien LUPAAN, kisoissa mennään täysillä, tehdään parhaamme ja ei itsesääleillä tuloksia! Tosissaan muttei vakavasti!

Huonosti menneiden kisojen täytyy ottaa päähän (muutoin ei myöskään ole ikinä odotettavissa niitä hyviä...), mutta ei noita pidä jäädä murehtimaan. Potkua persiille ja eteenpäin! Tänään mennään treenaamaan, aloitetaan "uusi" agility :-)! Lähdetään siitä että me kyllä osataan ja pärjätään... kunhan sen aika on! Into on hieno, upea agilitykaveri. Saan olla onnellinen, että minulle on moinen suotu (ja siitä, että minulle on niitä suotu kaksin kappalein... Iisa on vähintäänkin yhtä hieno, ja kyllä mä vielä senkin kanssa kisaan!) Näiden rakkaiden koirieni halu saada harrastaa ja tehdä agilitya on vaan aivan jotain käsittämätöntä ja miksi siis käytän aikaa murehtimalla ja pähkäilemällä asioita, joille voi tekemällä tehdä paljon... Kunhan vaan tekee!

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!

(tarkoitus oli se viettää kisaamalla Joensuussa, mutta pakkasen ja pikkuflunssan takia emme sinne tänään matkaa, vaan vietämme illan treenaamalla omassa hallissamme mitä parhaassa seurassa:D... Inton tyttökaverikin saapuu paikalle<3 saisi aloittaa ne juoksut, olen huomannut itsessäni mitä vakavimman pentukuumeen pureman...!)