tiistai 6. elokuuta 2013

Päästiin myös paimentamaan

Into "joutui" siis Sinikan "käskystä" osallistumaan Fci:n alaiseen paimennuksen esikokeeseen heinäkuun alussa. Se suoriutui siitä niin hienosti, minusta huolimatta. Kysyin silloin olisiko se valmis radalle 1...

...jonne sen sitten ilmoitin kun olin merkinnyt kalenteriin väärin. Luulin loman päättyvän AHBA-kisaviikonloppuun, mutta ne olikin Fci-kisoja. Koska siellä oli paikkoja vapaana, niin hullu on hullu ja eikun ilmoa menemään...

Käytiin viikolla Linda Roeremin ja Rusty Jeffersin opissa klinikkapäivillä ja siellä Into teki kyllä oikein hienoa työtä. Iisa puolestaan oli suorastaan "lapanen" ekana päivänä ja keskusteltiin Lindan kanssa ja päädyttiin siihen että toisena päivänä halutaan antaa Iisalle vain "hyviä kokemuksia". Noh, se toinen päivä olikin sitten jo tuttua Iisaa...eli paimmenus meni oikein hyvin.

Onneksi saatiin treenejä alle. Kisapäivä, sunnuntai 4.8 valkeni oikein kauniina ja lämpimänä. Mentiin numerolla 2. Aluksi haettiin 15 lammasta pellolta, joista jätettiin varikolle 5 ja otettiin 10 mukaan. Ja tämä EI SUJUNUT HYVIN. Yksi perkeleen (anteeksi) musta lammas meni ja puski Intoa! Kerran...yritti toisen... ja minä JUOKSIN; heilutin paimensauvaa ja HUUSIN:" PERKELEEN LAMMAS, ET SAATANA KOSKE MINUN KOIRAAN!!!!!" Se lammaskin varmaan säikähti. Se ei koskenut Intoon uudestaan.

Olin aivan varma, että kisa on ohi. Kyseessä on kuitenkin PIENI koira, ajattelin että ei kestä edes Inton hermorakenne moista. JA MITEN VÄÄRÄSSÄ OLINKAAN.

Into teki töitä. Itse en ole varmaan ikinä hikoillut samalla tavalla, edes urheillessa. Me työskenneltiin yhdessä. Into teki kaiken oikein. Se ei luovuttanut missään tilanteessa. Se vei lampaat traileriin, se kuljetti, se sai kaikki liikkeelle, vaikka siellä oli vielä yksi joka koko ajan kääntyi sitä päin ja oli valmis menemään päälle.

Ja se sai kehuja radan jälkeen. Se sai kehuja siitä, että se ON varustettu moisella työmoraalilla ja -moottorilla. Se osaa paimentaa ja se osaa korjata ohjaajan tyhmiä ohjausvalintoja. Se sai kehuja siitä että se on UPEA LAMMASKOIRA.

Minua itkettää vieläkin, kun ajattelen asiaa. Sanoinkin Sinikalle että ei ole mitään väliä pisteistä tai siitä että se oli kisatilanne. NYT tiedän, että shetlanninlammaskoirasta on todelliseen työhön. Into avasi mun silmät lopullisesti. Kaikki ei ole opeteltua tai opittua vaan se tulee sieltä alkuperäisistä taidoista ja vieteistä.

Niin...ja se rata meni kuin menikin läpi. Arvosanalla EH, erittäin hyvä.

Minun rakas koirani Into.

Paim-e, Paim1 Decision Fearless Fighter.

Lisää paimennusjuttuja seuraa AHBA-kisoista :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti