keskiviikko 21. kesäkuuta 2017

Heili sai "riittävän" näyttelytuloksen

Paljon tässä on taas tapahtunut ja tänne ei tietenkään ole tullut mitään kirjoiteltua...

Ollaan korkattu Heilin ja Sisun kanssa agility"ura" ja juostiin Acella epiksissä putkihässäkkä (x2 molemmat) sekä Heilin kanssa vielä hyppyhässäkkä. Eihän ne virheettömästi menneet ja ohjaajalta loppui totaalisesti kunto, mutta hauskaa oli!!! Noita lisää!!!

Ollaan treenattu, kävin jopa Marko Mäkelän valmennuksessa Heilin kanssa. Ei me siellä tehty kuin muutamaa estettä, mutta tehtiinpä kuitenkin ne yhdessä <3. Ja saatiin tulevaa varten hyviä neuvoja.

Sitten me käytiin myös näyttelyssä. Kotkan Ruusu 2017. Kaunis, kuuma päivä. Hirveä jännitys... Heili on mun silmään kaunis, erittäin kauniisti liikkuva shetlanninlammaskoira. Sillä on hyvät korvat, kantaa hännän hyvin, kaikki hampaat, ei väistä pöydällä ymsymsyms...mutta se on kookas, "liian" iso. Se on säkäkorkeudeltaan yli 41cm, eli ei mikään näyttelytähti.

Kotkaan mentiin siksi, koska siellä oli tuomarina kroatialainen Davor Javor, ja käsitin että hän saattaisi olla "kiltti" ja saataisiin jotain muuta kuin hyl.

Ensimmäinen uros (siis oikein kelvollinen), sai tuloksen EH. Hieman oma fiilis lopahti...kun myös keltaista (H) yhdelle urokselle näytettiin, niin meinasin juosta karkuun...

Sisu kävi hakemassa Sirkun kanssa valioluokasta ERIn kera SAn (antoi kaikille valiouroksille SA, mutta sijoitti tietty vain 4...tykkäsi kovasti jenkkistyypistä...) ja siinä oli Sisun urakka.

Me mentiin nuorten luokkaan neljän kauniin (ja pienen) shelttineidon seuraan. Eka koira sai ERIn. Nostin Heilin pöydälle. Se seisoi tosi kiltisti jälleen. Tuomari arvosteli koirat pöydällä joten siinä joutui kuuntelemaan koko arvostelun "livenä". Arvostelu alkoi "Big bitch."

Mutta kuuntelin miten kehui Heilin päätä ja korvia ja silmiä ja kulmauksia ja kroppaa. Jopa turkkia. Ja luonnetta <3!

Ja sitten liikuttiin.

Ja mentiin "tuomiolle".

"Excellent"...oikeasti siis ERINOMAINEN!!! Wau <3! Heili on minulle erinoimainen, superhyper hieno koira ollut aina ja tulee olemaankin sentteineen kaikkineen, mutta oli niin ihanaa (kasvattaja-Sirkunkin puolesta) että se sai noin upean arvostelun ja "arvosanan". H olisi riittänyt harrastuksiin, EH jalostukseen ja ERI oli vain superhieno yllätys ja hyvän mielen tuoja!

Ei me kilpailuluokassa sitten pärjätty, mutta en sitä ihan rehellisesti edes ajatellutkaan :)

HUIPPUPÄIVÄ, huippu tuomari!!!

Olen viemässä Heilin vielä yhteen kehään kesän aikana, kun ehdin sen ilmoittaa sinne ennen Kotkan tulosta. Siellä ei tarvitse jännittää ja täristä tuloksen takia, vaan voidaan vaan mennä pitämään hauskaa ja tapaamaan ihania rotukavereita ja niiden mukavia omistajia.

Laitan tähän vielä Heilin koko arvostelun:
"Big bitch. Good propotions. Very nice head, eyes and ears. Should have stronger underjaw. Well angulated. Good bones and body. Good coat. Nice temperament. Correct tail. Correct coming and going. Excellent side movement."
Hyvää juhannusta kaikille!

ps. Kohta se loma koittaa...enää ensi viikko...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti