maanantai 29. syyskuuta 2014

Lyyli ja siskot 1v (ja pari Helga-videota kun ei ole uusia kuvia...)

Kyllä menee aika niin vauhdilla, niin vauhdilla.

Eilen aamulla tuli yhtäkkiä mieleen ajatus, että Elisa tuo illalla pentutreeneihin mukanaan kakkua, jolla voidaan juhlistaa Lyylin, Ansan, Alman ja Kirpun 1-vuotissynttäreitä... Eli ei se oikeastaan enää olekaan penturyhmä, nehän ovat jo "aikuisia".

Ja kaikki niin ihania <3! Kilttejä, (minun silmään) oikein kauniita ja tuntuvat rrrrrrakastavan ihmisen kanssa tekemistä ja (varsinkin) agilitya :).

Ansa menee harjoituskontaktilla jo 2on2offia kuin vanha tekijä. Alma tulee vauhdilla perässä. Kirppu oppii koko ajan lisää ja Lyyli pitää hauskaa ;-) Elisan opissa niistä tulee epäilemättä taitavia pikkukoiria. Lyyli on medi ja loput minejä.

Kuvia ei valitettavasti tässä kohtaa ole, mutta yritän jossain kohtaa ottaa.

Kameraa ei ole tullut käytettyä ehkä siitä syystä, kun toi meidän Heguli on ollut niin karvaton pitkän aikaa (ja se oli OIKEASTI karvaton ja aika hmmmm "hauskan" näköinen... Nyt sillä alkaa talven varalle olla jo vähän karvaa ja ehkä ton kamerankin voi kaivaa jostain esiin). Noh toi nyt oli ihan vaan välihuomautus, mutta asiaan.

Videoita on aina silloin tällöin tullut otettua lähinnä Helgan agilitysta. Niin paljon on vielä tekemistä. Kisaikä tulee täyteen ensi viikonloppuna, mutta ei, kisaamaan ei todellakaan ole kiire.

Jani sanoi eilen, että Helga saa olla vaikka 3-vuotias ennenkuin starttaa ekaa kertaa. Janilla on ollut opettelua nuoren koiran kanssa ja Helga on aika haastava ohjattava. Se alkoi jo hyvin oppia keppejä yms, mutta kun kokeiltiin sunnuntaina ihan rataa johon tuli Janin liike mukaan, niin se ei mennytkään ihan tosta vaan. Helga reagoi liikkeeseen hyvin vahvasti. Eli tätä pitää nyt alkaa opetella... Pienin askelin, pienin askelin...

Laitan tähän pari videopätkää linkeiksi.

Kepit
Radan_yritystä
VähitellenNiin...ja eilen aamulla mietittiin, että missä olisi agilitykisoja. Täälläpäin niitä ei nyt ole, ja kun mulla on ensi viikon lopulla työreissu etelä-Suomeen, niin helposti syntyi päätös: kisataan reilun viikon päästä eteläisessä Suomessa. Lauantaina Riihimäellä ja sunnuntaina Helsingissä :) Toivottavasti nähdään siellä paljon kavereita!

keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Paim-T, JHD Onnenpisaran Ainokainen, Helga

Ajelimme lauantaina, aikaisin aamulla, kauniissa syyssäässä Tahkovuorelta kohti Vehmersalmea ja Kuttukuuta.

Helgalla oli edessa FCI:n alainen paimennustaipumustesti, joka on tarkoitettu alle 24kk vanhoille koirille. (seuraava on kopioitu kennelliiton sivuilta)

"Paimennustaipumustesti on vapaaehtoinen ja siinä arvioidaan nuorten koirien luontaisia taipumuksia koulutuksen alkuvaiheessa. Testi suoritetaan pyöröaitauksessa ja koira on alkuun kytkettynä, kunnes sen hallittavuus voidaan varmistaa. Arvioitavia asioita ovat kiinnostus paimennettaviin eläimiin, paimennustyyli ja yhteistyökyky ohjaajan kanssa. Koira saa arvion hyväksytty, hylätty tai suositellaan uudelleen testausta."

Se meni läpi. Helgalle ilmestyy jossain vaiheessa koiranettiin "tulos" Paim-T.

IHANA, HUIPPU, RAKAS harrastuskaverini <3!

Jatkettiin sitten maanantaina. Otin maailmanvoittajanäyttelystä kertyneet vapaat tähän kohtaan ma-ti ja saatiin viettää ne hienon harrastuksen merkeissä!

Keli muuttui kesästä talveksi yhdessä yössä ja syksy jäi välistä. Oli sateista, tuulista ja ihan jäätävän kylmää... Helga aloitti JHD-testillä. Kaksi eri tuomaria, kaksi eri suoritusta.

Molemmat hyväksytysti läpi! Olen luottavainen...siitä tulee vielä mainio lammaskoira. Se ei pelkää lampaita, hieman saa tässä tota innokkuuttaan hillitä ja tottelevaisuutta käskyihin opetella...ensi kesänä tehdään totisesti töitä sen eteen!

Inton kanssa suoritettiin HRD2 rataa maanantaina. Ei oikein "lähtenyt". Se ei halunnut mennä hakemaan 14 lammasta häkistä ja sitten minä aloin olla huono ohjaaja. Huoh. Olihan siellä sitä hyvää, jopa erinomaistakin tekemistä, mutta aika loppui kesken ja emme saaneet rataa läpi. Hyvä mieli kuitenkin!!!

Tiistaina oli vielä kamalampi sää. Odotusarvo Inton kanssa rataa suorittamaan mennessämme oli se, että jos lampaat jäävät "varikolle", me juostaan Inton kanssa kahdestaan iloisesti rata läpi :).

Muttamuttamutta!!! Se oli paras rata ikinä. Tuomarimme Sinikka kehui, että paras rata mitä on nähnyt meidän tekevän... siellä oli täysin virheettömiä osa-alueita, kuten ränni. Kuulemma ihan oppikirjan suoritus.

Vitsit mikä fiilis oli radan jälkeen. Hymyilin taas ihan tyhmällä naamalla. Ja voi että olen onnellinen tosta pienestä, yritteliäästä, ihanasta koirastani. Ystäväni <3!

Saimme siis yhden legin HRD2-radalta ja seuraava yritys jää ensi kesään. Onpahan mitä odottaa ja harjoitella...varsinkin poispäinajot ja pitkät hakukaaret.

Iisan kanssa mentiin paimentamaan hanhia. Tai yritettiin sitä tehdä. Iisa näytti minulle keskisormea heti alusta lähtien ja lopputuloksena hanhet uiskentelivat lammessa. Turha sanoa, että emme saaneet rataa läpi ;-) Noh tästä on helppo parantaa!

Paimennus on hienoa hommaa. Ja se ilo ja onni kun koira osaa ja haluaa sitä tehdä! Tehdä sitä mihin se on alunperin jalostettu. Videoita tai kuvia minulla ei valitettavasti ole. Ehkä niitä sitten joskus...

sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Jaahas...

On tainnut pyörähtää niin pitkä aika viimeisestä päivityksestä, että on ihan toivotonta tähän menneitä päivittää.

Ylipäätään miksi tähän tekstinsynnytysurakkaan ryhdyin, tulee Esan blogin takia, kun meidät siellä mainittiin ;-).

Ollaan paljon tässä tekstien välissä tehty ja touhuttu. Treenattukkin jonkin verran ja meillä on ihan huippuseuraa talven treeneissä. Helga saa opetella menemistä penturyhmässä, joka koostuu viidestä Inton tyttärestä (Helgan emä Hellä ja muiden Enna) ja loisto-opettaja Elisasta (vaikka kyseessä on omatoimiryhmä...). Iisa ja Into pääsevät treenaamaan Holopaisen Anun, Strömin Annan ja Elisan kanssa samassa omatoimiryhmässä meidän tumpelo-ohjaajien kanssa :).

Sitten viime kirjoituksen, Inton agilitytili on karttunut yhdellä hyppysertillä, Iisan yhdellä nollavoitolla hyppyradalla ja monenmonella kokemuksella kisoista (ilman minkäälaista menestystä).

Näyttelypuolelta Into sai Porvoossa hienon tuloksen Sirkun handlaamana; AVO ERI2, SA ja Lyyli ei enää pöydällä yhtään tuomaria hätkähtänyt, saaden EH:n. Arvostelut sivuillaan.

Helga oppi kepittämään nopeasti viime maanantaina, video ei ole siitä jolloin se teki ne jäätävän nopeasti...
Helgan_kepit
 ja Helga kävi paimennustaipumustestissä eilen...

Se oli HUIKEA <3. Helgalla ei siis ole mahdollisuuksia pärjätä näyttelyissä, mutta sen potentiaali olla maailman paras harrastukaveri on melkoisen korkea. Me tehtiin sen kanssa taippareissa yhteistyötä ja se teki työtä. Tuomari kirjoitti kommentteihin ainostaan: "Hieno veto". Kysyi meidän kahdestaan pyöröhäkissä olessamme "Meinasitteko siellä pitkään olla?", jolloin TIESIN, että KYLLÄ, Helga todellakin osoitti että sillä on taipumista paimentamisen saralla. Hieno, upea, rakas koira!

Huomisen ja tiistain olen vapaapäivillä ja vietetään ne pellon laidalla. Niistä sitten myöhemmin lisää.