lauantai 27. joulukuuta 2014

Hieman lomaa

Oi miten tätä joulunaikaa ja vapaita odottikaan kovasti... Olin varannut ratsastusvalmennuksia ja suunnitelmissa oli käydä agilitya treenailemassa yms yms.


Äkkiä tulee suunnitelmiin muutos, ihan noin sekunnin kymmenesosassa. Kun ei tajua varoa talven liukkautta, vaan lähtee lämmittelylenkille koirien kanssa ja saa polvilumpionsa pois paikoiltaan. Kyllä; Minä...ja onneksi tietenkin minä.


Tämä patella lukasaatio tapahtui minulle nyt kolmannen kerran. Ekan kerran se meni paikoiltaan joskus kolmannella tai neljännellä luokalla, toisen kerran lukiossa ja nyt sitten useiden vuosien jälkeen. Muistan että varsinkin tolloin ala-asteella en siitä edes kenellekkään kertonut, sillä pelkäsin etten pääsisi saman viikon ratsastustunnille. Ja äkkiä ne tuolloin paranivatkin... Tällä kertaa (30 vuotta myöhemmin) tämä paraneminen on hitaampaa. Kyllä tolla jo kävelylenkillä on käynyt, mutta polvea ei voi edes kuvitella laittavansa maahan ja äkilliset koukistusliikkeet tekevät kipua. En siis vielä pääse juoksemaan agilitya ja ratsastusvalmennukset ovat melko "turhaa", kun ei siellä voi mitään tehdä. Satulan kyllä meinasin tänään Myssyn selkään heittää ja katsoa kipeytyykö kovinkin...


Polvijuttu sattui siis viime sunnuntaina, 21.12. Meillä oli varattuna vuoro hallille, mutta sain sen peruttua. Elisa oli varannut meille koko kentän jouluaattoaamuksi ja sinne pääsivät kaikki koirat pitämään hauskaa :) Jani juoksi Iisan ja Helgan kanssa ja Janne sitten pääsi kipittämään Inton kanssa. Ja tietty myös Lyylin, joka kyllä on vaan niin kiltti ja kultainen <3. Muutama video ohessa.
https://www.youtube.com/watch?v=TYcprLknxWM Jani ja Iisa
https://www.youtube.com/watch?v=D1wyPhkLL5w Jani ja Helga


https://www.youtube.com/watch?v=e_i5vsIVc50 Janne ja Into
https://www.youtube.com/watch?v=EHhtHkasl_w Janne ja Lyyli





Joulupäivänä käveltiin kirpakassa pakkassäässä Jannen kotiin ja takaisin ja hyvin toi polvi jo kesti. Eilen käytiin lenkillä Janin ja koirien kanssa sekä hallilla Helgan kanssa opettamassa sille vihdoin ja viimein noita kontakteja. Ne on ihan alkutekijöissään, mutta koska haluamme sille 2on2off suoritukset ja sitä paikkaa on opeteltu hieman kotona, niin lupaavaa oli, että se tajuaa tarjota oikeaa paikkaa sekä puomilla että A-esteellä.


Ongelmat alkavat kun vauhti kasvaa. Puomilla se kyllä pysähtyy, mutta jos juoksee koko puomin, pylly tippuu puomin alastulolta. Jännä että jos se juoksee puomin niin että Jani nostaa sen sinne ylösmenon jälkeiselle "suoralle", se osaa pysähtyä oikein. Kun juoksee koko puomin, ei onnistu. Noh, näitä aletaan työstämään nyt vaikka pari kertaa viikossa. Aalla sama, kun Jani hidastaa hihnalla, pysähtyy täydellisesti, jos hihna on ihan löysällä, pylly "tippuu" maahan. Ei nyt voi paljon tietenkään edes odottaa, kun noita ei ole tehty, mutta meni jopa paremmin kuin olisin ajatellut.


Huomenna on "kinkunsulatus"tapahtuma hallilla. Sinne varmaan suunnistetaan. Minä siis katsojan roolissa (+kety&kuvaaja), ja Jani saa hurvitella koirien kanssa.


Ensi viikko on yhtä päivää lukuunottamatta lomaa. Jospa sitä saisi jotain fiksua aikaiseksi... jos ei muuta, niin Helgan kontakteja paremmiksi :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti